Braće Pišteljića 22 Banja Luka, BiH
Pon - Sub 7.oo - 15.oo Nedelja zatvoreno

Radovi na Koridoru Vc

Odjel Prodaje

  • Niskogradnja d.o.o.
    Braće Pišteljića 22
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina
  • +387 51 348 000
  • +387 51 300 078

Radovi na izgradnji autoputa Koridor Vc, dionica Počitelj-Bijača, pod-dionica Zvirovići-Kravice (km 11+000 – km 16+000) traju već godinu i 6 mjeseci.

U ovom stepenu rada smo došli do posteljice kolovozne konstrukcije, intenzivna je izrada rigola, ivičnjaka, te postavljanje podzemnih elektro instalacija. Na jednoj cjelini od km 11+000 – km 12+900 je završena kompletna unutrašnja odvodnja, i svedeno sve do nivoa posteljice, osim elektro i podzemnih instalacija čije je izvođenje u toku. Odvodnja  dva segmenta izlazni i ulazni predusjek tunela i dionica trase između dva mosta se planira početi nakon praznika iduće godine.

Nadvožnjak „Međugorje“ koji je dio isključenja sa autoputa na lokalnu cestu je izbetoniran  i slijede radovi na izradi prelazne ploče nadvožnjaka i trase, kao i ostali radovi na gornjem dijelu konstrukcije.

Obe tunelske cijevi su probijene i završeni su radovi na podzemnom iskopu sa primarnim osiguranjem. U toku su radovi na izradi hidroizolacije i radovi na drenaži.

Naplatne kućice u Zvirovićima su već duže vremena u fazi izgradnje, trenutno su postavljeni armaturni koševi za odbojnike i ocekuje se betoniranje istih.

{yoogallery src=[/images/stories/koridorvc]}