Braće Pišteljića 22Banja Luka, BiH
Pon - Sub 7.oo - 15.ooNedelja zatvoreno

Asfaltna baza

Odjel Prodaje

  • Niskogradnja d.o.o.
    Braće Pišteljića 22
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina
  • +387 51 348 000
  • +387 51 300 078

Asfaltna baza

Pogon asfaltne baze se nalazi 3 km od Laktaša, na magistralnom putu Laktaši – Srbac. Niskogradnja posjeduje asfaltnu bazu Nugorocchietti i asfaltnu bazu Marini. Proces proizvodnje asfalta je u potpunosti automatizovan tako da se cijeli proces proizvodnje prati preko komandnog pulta i kompjutera od samog izbora recepture asfalta kroz upravljanje kompletnim procesom proizvodnje asfalta ( sušenje frakcija, doziranje, zagrijavanje sistema ) do finalnog proizvod.

Kapacitet proizvodnje asfalta na ovim bazama je 110 i 60 t/h. Asfaltna baza je u potpunosti automatizovana te se cijeli ovaj proces može pratiti putem računara.

U koševe koji su razdvojeni ubacuje se mljeveni materijal koji se zagrijava do 180 stepeni celzijusa i dozira po recepturi za proizvodnju asfalta. Zatim se miješa sa bitumenom i filerom koji su zagrijani na 170 stepeni celzijusa.

Tako pomiješani u mješalici kapaciteta 1440 kg daju asfaltnu masu. U sklopu baze ispod mješalice su dva silosa koji se griju za lagerovanje asfaltne mase kapacitata od po 50 t. Baza posjeduje dva rezervoara za bitumen po 40 m3 i jedan za lož ulje od 40 m3 koji služi za održavanje temperature bitumena i grijanje pomenutih frakcija.

Kvalitet asfalta kao I uostalom čitav process proizvodnje istog ispituje i atestira IMK Banja Luka. Ova ispitivanja vršimo i u vlastitoj labaratoriji koja se nalazi u sklopu pogona Ada i opremljena je najsavremenijom opremom koja zadovoljava sve standarde ISO 9001-2000.

PRODAJA STANOVA I POSLOVNIH PROSTORA