Braće Pišteljića 22Banja Luka, BiH
Pon - Sub 7.oo - 15.ooNedelja zatvoreno

Društvena odgovornost

Odjel Prodaje

  • Niskogradnja d.o.o.
    Braće Pišteljića 22
    78000 Banja Luka
    Bosna i Hercegovina
  • +387 51 348 000
  • +387 51 300 078

Društvena odgovornost

DOP  -  društveno odgovorno poslovanje firma Niskogradnja shvata kao nešto normalno i što se podrazumijeva. Od 1990, tj. od nastanka Niskogradnja socijalno odgovorno posluje i upravlja, primijenjujući moralne principe u svakodnevnom radu i ponašanju u društvu, brinući o kvalitetu radnih mjesta i ulažući u edukaciju mladih ljudi koji bi poslije bivali zaposleni u ovoj firmi.

Kreiranjem i osiguravanjem novih radnih mjesta i zapošljavanjem kadra, Niskogradnja je uticala na poboljšanje standarda društva u kojem živimo, ujedno stvarajući ljudski kapital, radne uslove, pozitivnu atmosferu i dobre odnose među zaposlenima. Pružajući pomoć mladim ljudima oko prelaska iz škole ili fakulteta na posao, kroz osiguravanje pripravničkih mjesta, naša firma je učinila još jedno dobro djelo i učestvovala u  strategiji zapošljavanja.

Niskogradnja između ostalog pridaje važnost i učestvuje u ulaganju  i sponzorstvu za razvoj sporta, a o tome svjedoče FK Borac,TK Borac, FK Laktaši, ...

Sertifikat ISO standarda koji Niskogradnja posjeduje, nam govori  da  naša firma obezbjeđuje proizvode i usluge najvišeg kvaliteta, stvarajući pozitivne uslove za razvoj privrede uopšte. Kvalitet poslovanja i usmjerenost ka potrošaču su prioritet.

S druge strane, preduzeće Niskogradnja zavisi od zdravstvenog stanja radne snage, te se posebna briga vodi o zdravlju zaposlenih i zaštiti na radu i ovo je  riješeno propisima i obaveznim mjerama.

U Niskogradnji su jednaki uslovi za napredovanje i muškaraca i žena, bez diskriminacije u zapošljavanju manjina, starijih radnika, dugo nezaposlenih ljudi, nacionalnih manjina…

Poštovanje bolovanja trudnica i porodilja je veoma bitna i nezanemariva činjenica koju želimo posebno istaknuti jer ovim potezom Niskogradnja direktno utiče na povećanje prirodnog priraštaja.

Uravnoteženost između radnog i slobodnog vremena, poštovanje praznika, kako vjerskih tako i državnih, godišnji odmori,…

Pored poštovanja ljudskih prava, te radnih standarda i radnog prava, firma brine i o elementima zaštite životne sredine i ekološke stabilnosti, te vodi politiku održivog razvoja.

Tu spada i borba protiv korupcije, kao bitnog problema razvoja društva.

 

PRODAJA STANOVA I POSLOVNIH PROSTORA