Braće Pišteljića 22Banja Luka, BiH
Pon - Sub 7.oo - 15.ooNedelja zatvoreno

O nama

Odjel Prodaje

 • Niskogradnja d.o.o.
  Braće Pišteljića 22
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina
 • +387 51 348 000
 • +387 51 300 078

O nama

Niskogradnja

Niskogradnja doo osnovana je 1990 g, a osnovnu djelatnost ove firme predstavlja izvođenje građevinskih radova u oblastima niskogradnje, hidrogradnje i visokogradnje. Firma Niskogradnja trenutno zapošljava 600-650 radnika svih profila koji su u stalnom radnom odnosu i to: inžinjera, ekonomista, geometara, saobraćajnih tehničara, asfaltera,  pravnika, knjigovođa, vozača, rukovalaca građevinskih mašina, mehaničara, električara, zavarivača, te ostalih građevinskih stručnjaka i stručnjaka ostalih profila. Firma Niskogradnja doo je registrovana u opštini Laktaši sa sjedištem u  Banjaluci

Osnivač, vlasnik a ujedno i direktor firme Niskogradnja doo je gospodin Ljubomir Ćubić. Otvaranjem firme Niskogradnja doo, direktor Ćubić je ujedno utemeljio svoje višegodišnje iskustvo i znanje koje je stekao godinama radeći u firmama “Una” Bos.Dubica, “Kozaraputevi” Banjaluka, “Vrbas” Laktaši, a u preduzeću “Adriakop” Rijeka nekoliko godina bio je direktor.

Poslije  početne faze, registracije i organizacije firme, odmah  je uslijedila investicija u sopstveni vozni park, tj. kompletnu i savremenu mehanizaciju,   te angažovanje pogona i to asfaltne baze, betonske baze, separacije, kamenoloma i sopstvene laboratorije. Ljudski sektor je zapošljavan svakodnevno, uz potpisivanje ugovora na neodređeno vrijeme, sa svim zakonskim odredbama koje slijede.

Najveća vrijednost firme jesu zapravo zaposleni koji najviše doprinose uspjehu i prosperitetu Niskogradnje. Različitim stimulansima i nagradama Niskogradnja brine o sopstvenom kadru, te ulaže u edukaciju za određene sektore u firmi. Kolektivnim i timskim radom, poslovno orjentisani i pozitivno motivisani, zaposleni  se stručno i profesionalno ponašaju te grade korektan odnos sa klijentima.

Niskogradnja je danas gigant u svojoj oblasti, a o uspješnom poslovanju svjedoče i mnogobrojna priznanja i nagrade kod nas i u svijetu. Investitori koji su izgradnju s pravom povjerili Niskogradnji su: Republička direkcija za puteve,  Evropska investiciona banka, Hidroelektrane na Drini Višegrad, Vodovod ad Banjaluka, KP Budućnost ad Laktaši, ZP Elektrokrajina ad Banjaluka, Vlada Republike Srpske, opštine Banjaluka, Laktaši, Gradiška, Dubica, Srbac, Čelinac, Kneževo..

Povjerenje u poslovnom smislu stičemo jer sadašnjim i budućim klijentima možemo sa sigurnošću iskazati spremnost da sve radove, iz oblasti kojom se bavimo, izvodimo kvalitetno i na vrijeme, a uz poštovanje zakona i propisa. Naši planovi su vezani za budući razvoj preduzeća  i učešće na javnim tenderima u zemljama regiona i šire.

U današnjem tržišno-ekonomskom okruženju, prateći savremena dostignuća u nauci i tehnologiji, Niskogradnja doo  ima tendenciju razvoja  novih poslovnih ideja i inovativnih projekata, zapošljava iskusni tim stručnih inžinjera i  tehničkih kadrova  i otvorena je za saradnju.

Stalno  ispitivanje tržišta i praćenje svjetskih standarda, donosi odgovor na zahtjev kupaca i dovodi do sledećih koraka u razvoju firme:  savremena organizacija i sticanje referenci u oblasti građevinske operative. Ono što Niskogradnju kao građevinsku firmu čini posebnom je činjenica da i bez angažovanja trećih lica – kooperanata  dovodi posao do završnih radova u predviđenom roku.

Koje su nam djelatnosti?

Danas, Niskogradnja pokriva sve vrste radova u građevinarstvu u oblastima niskogradnje, hidrogradnje i visokogradnje, s tim da je sama proizvođač građevinskog materijala u pogonima.

Pored osnovnog, građevinskog predmeta poslovanja, Niskogradnja je proširila spektar  poslovnih aktivnosti kojom se bavi, te se  1999 godine na magistralnom putu Banjaluka-Laktaši u mjestu Glamočani otvara benzinska pumpa Niskogradnja, a potom 2002  ulazi u vode turizma te se otvara “Hotel Ćubić”- Glamočani i 2007 “Motel Ćubić” - Srbac.

Sva tri segmenta funkcionišu kao poslovne jedinice Niskogradnje doo Laktaši.

Navodimo neke od djelatnosti firme Niskogradnja:

 • inženjering, ugovaranje i izrada projektne dokumentacije za objekte niskogradnje, hidrogradnje i visokogradnje;
 • projektovanje i izgradnja  te održavanje puteva svih kategorija i objekata niskogradnje
 • izgradnja mostova, propusta, vijadukata i akvadukata;
 • izgradnja vodotokova, kanalizacija, drenaža, i potpornih zidova;
 • otkrivanje površinskih kopova u rudištima, regulacija vodotokova;
 • projektovanje i izvođenje svih radova iz oblasti visokogradnje i izgradnja objekata visokogradnje (stambeni, poslovni i dr)
 • građevinski radovi u vodosnabdijevanju
 • građevinski radovi u telekomunikacijama
 • građevinski radovi u zdravstu
 • proizvodnja i prodaja svih vrsta betona
 • proizvodnja i prodaja svih vrsta asfalta
 • proizvodnja i prodaja prirodnog i drobljenog separisanog šljunka svih frakcija
 • proizvodnja i prodaja građevinskog kamena-dijabaza svih frakcija
 • održavanje mašina i opreme za građevinarstvo
 • turističke i ugostiteljske usluge
 • transport goriva i građevinskog materijala, veleprodaja i maloprodaja nafte

 

Bolji način

Više od dvadeset godina postojanja utičemo na budućnost izgradnje boljeg okruženja. Ovo nosi sa sobom veliku odgovornost. Niskogradnja obavlja sve poslove na najbolji mogući način, sprovodeći idejne projekte u akciju i djelo. Mi smo firma fokusirana na svoje klijente, unoseći se svim srcem u sve što obavljamo, sa reputacijom velikih projekata koji su iza nas ali i onih koji nas čekaju u budućnosti.

Investiranje u istraživanja, inovacije i stvaranje boljih rješenja za svoje klijente su vodilje za uspjeh za nas koji radimo u Niskogradnji i buduće generacije kojima ćemo prenijeti svoja iskustva. Stvarajući različitost u graditeljstvu, sa drugačijim rješenjima,  firma traži bolji način a rezultat je održiva konkurentnost i zadovoljstvo klijentele.

Niskogradnja kao nezavisna vlasnička struktura daje uvjerenje  stabilnosti,  na prvom mjestu je postavila  potrebe klijenata ali isto tako i poslovne imperative svog domena .  Na kraju imamo promišljenu odluku о poslovnim prioritetima, koji su i te kako bitni za firmu i društvo uopšte.  Niskogradnja,  као član društva, utiče na živote mnogih ljudi preko svojih projekata, gradeći impozantne strukture i kompozicije od društvenog i političkog  značaja. Oblikovanje budućih građevina, posebno u sredini u kojoj živimo -  za Niskogradnju je jedan od većih izazova i s ponosom ulazimo u nove pobjede koje su ispred nas.

Bolje infrastrukture…

Inženjering za autoputeve čini ključni dio infrastrukture Niskogradnje. Sa integrisanim pristupom glavnim urbanim strategijama i masterplanu uopšte, naši projektanti su stručnjaci koji rade na veoma ambicioznim projektima i na nekim od najvažnijih poslova visokog profila.

Autoput i javni dizajn čini značajan dio prepoznatljivih projekata Niskogradnje. Mi nastavljamo da dizajniramo autoputeve i pridruženu infrastrukturu u širokom spektru sektora i za javne i privatne klijente. Mi smo u stanju da primijenimo odgovarajuće veštine na pravom projektu, koristeći iskustvo i stručnost našeg tima, uključujući ovlaštene inženjere za dizajn i konsultacije, a savjet je obezbijeđen na vrijeme i na konstantno visokom nivou.

Prilikom uručenja orijentira projekta, prepoznajemo da su autoputevi i ulice  značajan dio javnog domena kao i popratna infrastruktura. Projekti koji se isporučuju u velikoj meri se razlikuju u pogledu veličine, od male lokalne infrastrukture do masterplana čitavog autoputa sa  okosnicama za neki grad ili region. Podjednako smo uključeni u sve faze u toku života projekta,  od planiranja, dizajniranja kroz studije izvodljivosti za novu šemu, kroz projektovanje i izgradnju po fazama, do predaje klijentu gotove, potpuno završene infrastrukture ili konstrukcije.

Kroz izvjesno iskustvo postali smo stručnjaci za projektovanje, izgradnju i održavanje mostova, tunela i vijadukta. Poznavanjem procesa dizajniranja, zajedno sa našim iskustvom u ovom domenu osiguravamo da se isporuče praktična infrastrukturna rešenja koja blisko podudaraju težnjama naših klijenata.

Koristeći najnovije tehnike i kvalitetan sopstveni građevinski materijal gradimo sigurnost koja je ključna stavka našim klijentima. Mi smo izgradili i stekli ugled za stručne inženjerske vještine i kreativnost na mnogim projektima visokogradnje. Usput smo razvili jake poslovne odnose sa javnim institucijama i mnogim vodećim firmama u Bosni i Hercegovini i šire.  Bili smo uspješni u velikom broju projekata kako od društvenog, tako i od privatnog značaja za klijente u javnom i u privatnom sektoru.

 

PRODAJA STANOVA I POSLOVNIH PROSTORA